.

.

2016. július 18., hétfő

Parque das Aves - Madárpark...Bird Park...

Az utolsó programunk az öt napos körúton a Parque das Aves, vagyis a madárpark volt. Míg a többi a napon szerencsénk volt az időjárással, ezen a reggel mikor elhúztuk a függönyt akkora köd fogadott minket, hogy az utcából semmit sem láttunk. Mekkor mázli, hogy nem ma mentünk az vízeséshez! (vagy, hogy nem két nappal előtte volt köd...)

Mire a busz elindult a parkba, kicsit ugyan felszállt a köd, de csak városban, a park környékén még mindig kicsi volt a látótávolság.

Miután Jefferson megvette a csoportjegyet, elindultunk befelé és én csak azért aggódtam, hogy a reggeli 5 fokban ne bújjanak el a madarak, mert akkor csak egy erdei séta kedvéért utaztunk ezer kilométert. Mikor beléptünk a parkba, ez az aggodalom alaptalannak bizonyult, akkora volt a ricsaj és a rikácsolás, mintha az összes madár akkor ébredt volna fel és teli torokból kürtölte volna szét, hogy itt vannak, jól vannak és üdvözlik a reggelt. 

Engem különösképpen a papagájok és a tukánok érdekeltek, és az út elején rögtön bele is botlottunk egy kis tukánba, ami ott üldögélt az egyik korláton. Olyan szelíd volt, hogy egészen közel lehetett menni hozzá. Egy darab banán volt a csőrében, azt eszegette lassan, közben leste az embereket, és ha valaki túl közel ment, arréb ugrált.

Végigjárni a parkot, sétálva, körülbelül két óra hossza, így nem messze a bejárattól rögtön bele is futottunk egy kis kávézóba. Ott vettünk forró kávét és azzal melegítettük a kezünket amíg kitartott, mert volt ugyan kesztyűm, de képek készítéséhez nem tudtam felvenni, az érintőképernyő nem érzékelte azt. 
Szerencsére mivel egy kicsi légmozgás sem volt, így a hideg egy idő után nem volt annyira zavaró és folyamatosan sétálva átmelegedett az ember. Időközben a köd lassan felszállt és a nap is kisütött, bár ezt a sűrű erdőben alig lehetett észrevenni.

Továbbhaladva többek között láttunk flamingókat, kopasznyakú harangozómadarat, kígyászdarut, vörös íbiszt, baglyokat, valamint kajmánt és anakondát is (csak kis méretűt persze). Most láttam először közelről kolibrit, a pillangóház környékén rengeteg volt belőlük és még képeket is sikerült csinálnom róluk.

Ami nagyon tetszett még, hogy igaz, hogy a madarak magas ketrecekben voltak, de volt olyan ketrec, amibe be lehetett menni, és a madarak között sétálni, így egészen közelről meg lehetett figyelni őket.
Ilyen volt a papagájház is, ahol megint óriási volt a csivitelés, és tisztára úgy éreztem magam mintha a Rio című rajzfilmben lettem volna: ott voltak a kék ara papagájok Azúr és Csili.

A kifelé vezető úton lehetett fényképezkedni egy papagájjal úgy, hogy a gondozó ráültette őt a karomra. Nagyon aranyos volt:)

A parkból kifelé jövet még megálltunk az ajándékboltnál, én vettem papagájos hűtőmágnest, aztán mentünk vissza a buszhoz. 

Ez is szervezett program volt, és kicsit sajnáltam, hogy nem maradtunk még, mert a madárpark környéke egyébként egy gyönyörűen rendezett, zöld pázsitos, igazi "piknikezős" hely és mivel akkorra már sütött a nap, én még ellettem volna ott egy kicsit, de menni kellett vissza a szállodába. 

A maradék időt pihenéssel és sétával töltöttük, másnap pedig indultunk haza.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Our last program from the five days trip was the Parque das Aves, or Bird Park. The park is a privately owned zoo situated in Foz do Iguacu. 
We very lucky with the weather on the previous days, while on that day when we went to visit the Bird Park we barely saw anything in the fog.

After Jefferson bought the group tickets, we walked to the park and I was a bit worried about that in the 5 degrees cold birds would be hidden but it turned out I didn`t need to worry. As soon as we entered, we heard noisy, screeching birds everywhere. As if all the birds would have woken up and celebrated the start of a new day.

Personally I was interested mainly in the toucans and macaws and right at he beginning of the walk we bumped into a little toucan that was sitting on a railing eating a piece of banana. It was so gentle that I people could go very close to it. 

It took about two hours to walk through the park and after a few ten meters we found a little cafe, where we had a hot cappuccino to warm our hands up as despite I had gloves I couldn`t take pictures while wearing them as the touch screens didn`t sense my fingers. Fortunately there was no wind so ongoing walking kept us warm. 

Further along we saw flamingos, bare-throated bell birds, seriemas, owls, caimans and an anaconda (a small one of course).
First time I saw hummingbirds from such close. There were so many near the butterfly house that I even managed to take pictures of them.

What I also liked very much was that even most of the birds were in cages, but people were allowed to enter so we could walk among the birds and observe them closely. 
Like the parrot house where I felt like being in the Rio movie, and could see Blu and Jewel.

On the way out we had the opportunity to take pictures with a macaw sitting on our arm, It was so cute and I thought that such a big bird would be heavier but actually it was pretty much light.

We finished our walk with buying some gifts in the shop and then returned back to the bus.

As the weather became nice and sunny by that time we left the bird park, I was sorry for leaving the place as I could have enjoyed a snack and more walk there but we had to go back to the hotel. 

The rest of the time we spent relaxing and walking in the town and on the next day we left for home.

reggeli köd / morning fog


a park bejárata / the entrance



flamingók mindenfelé / flamingos are everywhere


egy kis üldögélő tukán / a little toucan is sitting around

 

maga a park és a szubtrópusi környezet is nagyon szép volt / 
the park itself and the subtropical environment was wonderful too






 




madarak minden mennyiségben / birds, birds, birds...
egy kígyászdaru / a seriema

jó, egyébként ekkora :) / ok, this is the real size :)

 egy kazuár / a casuar

  kis kolibri / a tiny hummingbird


  az ara papagájok / the macaws















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése